Читај ми!

Строс-Кан, нови скандал

Доминик Строс-Кан осумњичен за умешаност у илегалну проституцију. Бивши директор ММФ-а биће у оквиру полицијске истраге о организовању оргија у ресторанима и свингерским клубовима у Паризу, Вашингтону, Мадриду, Бечу и Генту, у Белгији.

Бивши директор Међународног монетарног фонда Доминик Строс-Кан главни је актер нове афере и биће испитан као осумњичен за умешаност у илегалну проституцију, саопштио је извор близак том случају.

Строс-Кан (62) ће бити подвргнут испитивању у уторак у Лилу и може бити задржан до 48 сати током полицијске истраге о организовању оргија у ресторанима и свингерским клубовима у Паризу, Вашингтону, Мадриду, Бечу и Генту, у Белгији, пренео је АФП.

Бивши шеф ММФ-а би могао бити оптужен уколико судије процене да је он знао да су жене које су довођене на забаве биле проститутке и да су њихове услуге плаћане проневереним новцем, за шта се терете други осумњичени.

Штампа је у октобру писала о томе да је Строс-Кан присуствовао раскалашним журкама у једном париском хотелу, заједно са начелником полиције града Лила и власником барова са хостесама у Белгији познатим под надимком "Додо Саламура".

Строс-Кан је протеклих месеци сам тражио да га испитају судије које воде ову истрагу, у нади да ће зауставити оно што његови адвокати критикују као "медијски линч", наводи АФП.

Некада сматран за фаворита на председничким изборима који ће се у априлу одржати у Француској, Строс-Кан је сада срамота за Социјалистичку партију.

Он се повукао са чела ММФ-а након што је оптужен за силовање собарице у једном њујоршком хотелу, а у августу прошле године. Пошто су оптужбе против њега у САД одбачене, вратио се у Француску, где се суочио са новим оптужбама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи