Читај ми!

Заплењене лажне обвезнице САД

Лажне државне обвезнице САД, у вредности шест хиљада милијарди долара, заплењене у Швајцарској. Вредност тих обвезница једнака трећини америчког националног дуга. Полиција пронашла и фалсификован Версајски уговор.

У Швајцарској су заплењене лажне државне обвезнице Сједињених Америчких Држава. Вредност обвезница је шест хиљада милијарди долара, што чини више од трећине америчког националног дуга.

Италијанска полиција саопштила је да су лажне хартије од вредности пронађене у скривеним одељцима три сефа који су 2007. године пребачени из Хонгконга у Цирих. Истражитељи наводе да су чланови криминалне мреже покушали да искористе обвезнице на тржиштима у успону или да их дају банкама у замену за новац.

Тужилац Ђовани Коланђело каже да је истрагом откривена међународна банда укључена у штампање лажних обвезница, која је чак до јанаура настојала да их уновчи.

Обвезнице су датиране на 1934. годину, а у једном сефу такође је пронађен фалсфикован Версајски уговор, па тужиоци сумњају да је кривотворени документ требало да поткрепи причу о трговањима обвезницама између држава после Првог светског рата.

Акцију су извеле италијанске и швајцарске власти, након истраге која је трајала годину дана.

Према речима Коланђела, операција који су иницирали тужиоци из Потенце је највећа те врсте до сада. "Све је почело од истраге једног мафијашког клана на југу Италије, где смо ухапсили осам особа. Криминална група прелази границе наше земље и шири се чак до Далеког Истока", напомиње италијански тужилац.

Осам осумњичених оптужено је за кривотворење обвезница и кредитних картица и зеленаштво у више италијанских регија. То је само почетак у разбијању међународне мреже криминалаца, пошто се верује се да има још скривених лажних обвезница.

Италијански тужиоци захвални су швајцарским властима које су омогућиле полицији Италије земље да заплени лажне обвезнице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи