Читај ми!

Принц се бори за живот

Јохан Фрис, један од принчева холандске краљевске породице, тешко повређен у лавини у аустријским Алпима. Лекари се боре за његов живот. Јасне прогнозе тек за неколико дана, саопштио конзилијум лекара.

Лавина у аустријском скијашком центру Лех ам Арлберг затрпала је холандског принца Јохана Фриса. Лекари на клиници у Инсбруку боре се за његов живот.

Вест је потврдио и холандски двор и саопштио да је принц у критичном стању.

Градоначелник Леха Лудвиг Муксел је рекао да се принц Фрис, заједно са тројицом пратиоца, спуштао низ стазу у пределу Лицен-Цугертобел, када се покрено одрон снега ширине 30 метара и дужине 40 метара.

"Захваљујући брзој помоћи те особе су пронађене након двадесет минута", објаснио је Муксел, наводећи да је принц морао бити реанимиран на лицу места, и хеликоптером је пребачен у клинику у Инсбрук.

Стање холандског принца је изузетно тешко и лекари ће озбиљније прогнозе моћи да дају тек за неколико дана. Принц Фрисо ће вечерас посебним авионом бити пребачен у Холандију. 

Принц Фрисо је други од три сина краљице Беатрикс, која се налази на трону Холандије од 1980. године. Он, међутим, због спорне женидбе из 2004. године, није планиран за наслеђивање трона.

Холандска краљевска породица већ деценијама редовно проводи зимске одморе у Лех ам Арлбергу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи