Читај ми!

Крвопролиће у Пакистану

Најмање 23 шиитска муслимана погинула у Пакистану, близу границе са Авганистаном, када је бомбаш-самоубица на мотоциклу активирао бомбу на једној пијаци. Одговорност за напад преузели талибани.

У нападу бомбаша самоубице, када је на мотоциклу активирао бомбу на једној пијаци у граду Парачинар на северозападу земље, убијена су најмање 23 шиитска муслимана, а рањено 50 особа.

Према речима локалних власти, већина жртава били су купци или пијачни продавци.

После напада, снаге безбедности су пуцале у масу која је протестовала због напада и - убиле још три човека, речено је у локалним властима.

Локални командант талибана, Фазал Саед Хакани, преузео је одговорност за напад у Парачинару, већински шиитском граду. Хакани је оправдао напад тврдњом да шиити нападају суните.

Парачинар је већ неколико година поприште међумуслиманских сукоба, у којем шиити углавном извлаче дебљи крај.

Насиље сунитских екстремиста над шиитима уобичајена је ствар у Пакистану, муслиманској земљи којом доминирају сунити али у којој такође живи значајна шиитска мањина. Постоје и примери напада шиита на суните, али они нису тако чести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи