Читај ми!

Вилдерс не воли ни Словене

Поред муслимана холандски политичар Герт Вилдерс изгледа не воли ни Словене. Вилдерс покренуо сајт на којем Холанђани могу да се жале на раднике из централне и источне Европе. Бројни протести амбасадора европских земаља.

Холандски политичар Герт Вилдерс, познат по контроверзним изјавама о исламу, наљутио је владе држава централне и источне Европе покретањем веб сајта на којем грађани могу да се жале на раднике из ових земаља.

Како јавља Радио Слободна Европа, сајт је привукао 40.000 коментара и доминира домаћим политичким темама од када је покренут 8. фебруара.

Десет европских земаља уложило је протесте преко својих амбасадора у Холандији, али је Вилдерс, члан парламента и оснивач Слободарске странке, рекао да не размишља о затварању сајта и да се не узбуђује због негативних реаговања.

Вилдерс је одушевљен успехом сајта, који је пројекат назвао "огромним успехом".

"Мој одговор свим амбасадорима је да гледају своја посла. Холандија је суверена земља, ми смо демократска политичка партија и указујемо на ствари које забрињавају многе грађане ове земље. Једноставно, ово нема никакве везе са вашим земљама", рекао је Вилдерс.

Холандска влада одбила је да забрани рад овог сајта, иако је његов рад критиковала и Европска комисија, која је оценила да је реч о кршењу принципа европског права на слободу кретања.

"Позивамо све грађане Холандије да не посећују тај сајт и не иду путем нетолеранције. Уместо тога требали би јасно да напишу да је Европа место слободе", написао је Комесар ЕУ за правду Вивијан Рединг.

Из холандске владе поручују да је то унутрашње питање Вилдерсове странке, која у парламенту својим гласовима даје већину коалицији либерала и Хришћанско-демократске странке.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи