Читај ми!

Дан сјајне звезде

Великом војном парадом у Пјонгјангу обележено 70 година рођења Ким Џонг Ила, оца севернокорејског вође Ким Џонг Уна. Џонг Илу постхумно додељен највиши војни чин генералисимуса, коју је носио његов отац Ким Ил Сунг.

Северна Кореја одржала је велику војну параду у престоници Пјонгјангу поводом обележавања 70 година рођења недавно преминулог вође нације Ким Џонг Ила.

Војска је одржала параду да би обележила годишњицу рођендана Ким Џонг Ила, али и на тај начин показала оданост његовом сину Ким Џонг Уну, обавезујући се да ће га бранити и скршити непријатељске снаге у случају да буде нападнут.

Парада је одржана по хладном времену, уз ватромет и пуштање балона.

Ким Џонг Илу јуче је постхумно додељена највиша војна титула генералисимуса, чиме је у рангу изједначен са својим оцем Ким Ил Сунгом.

Данашње обележавање рођендана названо је Даном сјајне звезде.

Севернокорејски лидер преминуо је 17. децембра у 69. години, од срчаног удара, а наследио га је најмлађи од тројице синова Ким Џонг Ун који је данас присуствовао војној паради.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи