Читај ми!

Саркози хоће нови мандат

Никола Саркози најавио да ће се поново кандидовати за председника Француске. Анкете благу предност дају његовом супарнику Франсои Олану.

Француски председник Никола Саркози званично је најавио да ће се кандидовати за поновни избор на ту функцију.

"Да, бићу кандидат на предстојећим председничким изборима", рекао је Саркози у интервјуу за ТВ станицу ТФ1, нешто мање од десет недеља пре председничких избора.

Француски председник и лидер десног центра заостаје у анкетама прављеним уочи избора за кандидатом социјалиста Франсоом Оланом.

Описијући себе као чврстог реалисту у периоду "кризе без преседана" и одбацујући Олана као сањара, Саркози је рекао да осећа да је његова дужност да тражи нови петогодишњи мандат.

"Донео сам ту одлуку јер су Француска, Европа и свет били суочени у последње три године са серијом криза без преседана, па би одлука да не тражим нови мандат од француског народа значила да одустајем од својих обавеза", рекао је Саркози.

Саркози је себе описао као "капетана брода усред олује" и додао да "француски народ мора да разуме да ће, уколико Француска буде снажна, и они бити заштићени".

Никола Саркози је критиковао Олана, који је обећао значајну државну потрошњу и стварање на хиљаде радних места у образовању.

"Да ли заиста верујете да у тренутној економској ситуацији можемо рећи француском народу да није потребно да штедимо?", упитао је Саркози и додао да је у својој дугој полтичкој каријери видео да многи људи обећавају снове, а да се ти снови увек претворе у ноћне море.

Према резултатима најновијег истраживања јавног мњења које је објавио магазин ВСД, Олан би у првом кругу председничких избора требало да добије 28 одсто гласова бирача, а Саркози 24 процената, да би у другом кругу Олан победио са 57 према 43 одсто гласова бирача.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи