Читај ми!

Експлозија у Багдаду

Најмање 28 људи погинуло, а 50 рањено када је аутомобил бомба експлодирао у тренутку проласка погребне поворке на истоку Багдада. У неколико одвојених напада јуче убијено 17 људи.

У експлозији аутомобила бомбе на истоку Багдада, најмање 28 људи је погинуло, а 50 рањено. Аутомобил је експлодирао у тренутку проласка погребне поворке, саопштиле су ирачке власти.

Експлозија је одјекнула у четврти Зафранија док је улицом, која води ка гробљу, пролазила поворка на сахрани троје чланова породице Ал-Малики - мужа, жене и сина, који су претходног дана убијени у нападу на западу ирачке престонице.

Извор из министарства унутрашњих послова рекао је да је експлозив у возилу активирао бомбаш самоубица, пренео је АФП.

У неколико напада јуче је убијено 17 људи. Десет људи је погинуло када је у централном делу Ирака бачена бомба на куће два полицајца и њихових породица.

У експлозији две бомбе на улазу у један популарни кафић у претежно сунитском кварту Багдада погинуло је троје људи, а рањено 17, а у истој области убијен је један полицајац.

Најмање 200 људи убијено је у таласу насиља које од почетка године потреса Ирак, што је повећало бојазан да би ескалација напада и непрестајућа политичка криза могли да земљу одведу у грађански рат, свега неколико недеља пошто су САД повукле своје војнике из те земље.

Већина погинулих у нападима били су шиитски верници и припадници ирачких безбедносних снага.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи