Читај ми!

УН: Ко је наручио кокаин?

Скоро два милиона долара вредан кокаин откривен у згради Уједињених нација на Ист Риверу. Пошиљка од 16 килограма дроге стигла из Мексика у врећама са знаком светске организације. Истрагу води њујоршка полиција. Још није утврђено ко је одговоран.

Достављачи ДХЛ-а испоручили су поштанској служби УН две вреће са 16 килограма кокаина у инциденту који би могао представљати следећи велики скандал у светској организацији, јер је откриће ове пошиљке објављено на сав глас пре него што је покренута истрага о томе коме је била намењена.

Истрагу о пошиљци кокаина преузела је њујоршка полиција, а УН се тим поводом неће оглашавати до окончања истраге, речено је Танјугу у седишту УН.

Уједињене нације се више неће оглашавати по питању пошиљке и случај сада истражује њујоршка полиција, рекла је портпаролка генералног секретара УН Ванина Местрачи.

Према званичној верзији, обезбеђење УН открило је две вреће сумњивог садржаја и предало их њујоршкој полицији која је, потом, објавила да је реч о кокаину који је у лошим копијама врећа УН допремљен ДХЛ-ом из Мексика.

У даљем фантазирању, њујоршка полиција објаснила је читав след догађаја: дилери дроге у Мексику морали су на брзину да се реше кокаина, па су дрогу ставили у вреће са знаком УН и оставили их у складишту ДХЛ-а. Пошто пошиљка није била адресирана, овој компанији се чинило најлогичнијим да их испоручи директно на Ист Ривер.

Како тврде званичници УН, вреће су биле само лоше копије оних које користе УН, а дрога је била скривена у књигама.

Према првим информацијама из УН, дрога је стигла дипломатском поштом, a просторија у којој је дрога пронађена није покривена безбедносним камерама.

Потсекретар УН за безбедност Грегори Стар уверен је да пошиљка није послата ни из једног објекта УН и истиче да на њој није било ниједне назнаке која би указала на везу са УН или особљем и добављачима УН, преноси АП.

Стар сматра да су кријумчари наркотика на овај начин покушали да робу допреме у САД, али да се "њихов план изјаловио", што мисли и портпарол полиције који је рекао да је сада "неко у Мексику вероватно у невољи, јер је изгубио тако значајну количину кокаина".

Прес-служба УН саопштила је да су сумњиве вреће, које су, заправо, лоше копије оних које користи УН, предате полицији и Агенцији за сузбијање трговине наркотицима.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи