Читај ми!

Европски парламент на мети хакера

Хакери напали сајт Европског парламента, дан после потписивања међународног трговинског антипиратског споразума. Претходних дан на мети хакера сајтови пољске владе, парламента и појединих министарстава.

Хакери су напали сајт Европског парламента, али нису успели да уђу у унутрашњу мрежу, рекао је портпарол те установе Жауме Душ. "Јутрос је нападнут сајт парламента. Хакери нису успели да уђу у унутрашњу мрежу система тако да смо наставили нормално да радимо", додао је Душ и истакао да је истрага хакерског напада у току.

Један европски званичник рекао је да би кривци за напад могли да буду хакери окупљени око групе "Анонимус", која је претходних дана нападала сајтове влада и међунордних организација широм света.

Група "Анонимус" запретила је новим нападима, након што је у четвртак у Токију почела ратификација међународног трговинског антипиратског споразума.

Споразум је потписало неколико држава, међу којима и Пољска, што је довело до масовних протеста у неколико пољских градова.

Група хакера блокирала је неколико дана сајтове пољске владе, укључујући и портале премијера Доналда Туска, парламента и појединих министарстава.

Интернет корисици широм Пољске уплашени су да ће потписивање споразума довести до велике цензуре, па већ данима протестују.

Чланови Европског парламента још нису гласали о прихватању Споразума, али то би могло да се догоди на седници у јуну.

Тај међународни споразум тежи да усклади стандарде заштите ауторских права оних који производе музику, филмове, моду, фармацеутске производе и разне друге видове интелектуалне својине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи