Читај ми!

Притисак на богате и Иран

Већи порези богатима, јачи извоз и повратак производних делатности из иностранства су приоритети Америке, рекао председник САД Барак Обама. Притисак на Иран неће попустити, истакао Обама.

Амерички председник Барак Обама, у годишњем обраћању о стању нације, који се највише односио на решавање економских проблема у земљи, заложио се за нову пореску политику у којој ће они који зарађују највише – плаћати највеће порезе.

Према наводима Обамине администрације, у последња 22 месеца отворено је 3,2 милиона нових радних места у приватном сектору у Америци, ауто-индустрија оживљава са нових 100.000 запослених, а производња нафте у САД је на највишем нивоу од 2003. године.

"Пошаљите ми предлог пореских реформи и одмах ћу их потписати", изјавио је председник САД Барак Обама.

Обама се, такође, заложио за давање држављанства имигрантима који студирају или су у војсци, у одсуству свеобухватне реформе имиграционе политике.

Амерички председник је најавио и оснивање посебне канцеларије за инспекцију трговине која ће надзирати трговину, посебно са Кином.

Притисак на Иран неће попустити

У осврту на кризу са Ираном, Обама је нагласио да је САД одлучан да спречи Техеран да дође до нуклеарног оружја и да за испуњење тог циља ниједна опција није скинута са дневног реда.

"Погледајте Иран. Снагом наше дипломатије, свет који је раније био подељен око тога како да се позабави иранским нуклеарним програмом, сада је уједињен. Притисак на њих неће попустити".

Обама је истакао значај промена на Блиском истоку и у северној Африци, истичући да САД има "велики улог" у тим променама и најавио даљу америчку подршку људским правима и заштити достојанства.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи