Читај ми!

Протест са шавом на устима

Затвореници у Киргистану зашили су себи уста у знак протеста што им је ускраћена слобода кретања у казнионицама. Власти не показују разумевање за овакву врсту протеста.

Више од 400 затвореника у два затвора у Киргистану зашило је себи уста у знак протеста што им је забрањено да се слободно крећу у оквиру затворских зграда, изјавио је данас шеф затворских власти у тој земљи.

"У притворском центру број један, 385 притвореника је себи зашило уста. У затворској јединици број осам, то је учинио 61 затвореник", рекао је Шејшенбек Бајзаков.

Он је рекао да затвореници траже право да се слободно крећу у затворским зградама и тиме "наставе да исмевају чуваре".

"То се више неће догађати! Могу и читава уста да себи ушију", поручио је Бајзаков на конференцији за новинаре у Бишкеку, главном граду те бивше совјетске републике у централној Азији.

У затворима у Киргистану од 2005. честе су побуне, штрајкoви глађу, случајеви самоповређивања, којима затвореници најчешће протестују због услова у којима издржавају казне.

Власти Киргистана истовремено, оптужују групе за организовани криминал да стоје иза тих побуна, како би контролисале шверц у затворима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи