Читај ми!

"Анонимуси" поново нападају

Сајтови "Си-Би-Еса", "Јуниверзал мјузика", "Сонија" и "Си-Ен-Ена" најновије су мете напада хакерске групе "Анонимуси". Сајт "Си-Би-Еса" био потпуно обрисан. Хакери обећали да неће нападати друштвене мреже.

Хакерска група "Анонимуси" поново је напала. Овај пут мете су били сајтови америчких телевизија Си-Би-Ес и Си-Ен-Ен, издавачке куће Јуниверзал мјузик и компаније "Сони". 

Међутим, овај напад није био тако "безболан" као онај од пре два дана.

Наиме, сајт америчке телевизије Си-Би-Ес био је потпуно обрисан, пошто се на тој интернет адреси неколико сати отварала само "празна страница", а не, као што је то био случај са ранијим нападима када су само оборени сајтови.

Америчка телевизијска кућа успела је да се опорави и, после неколико сати, поново подигне сајт. Јунверзал мјузик је прошао само са краткотрајним обарањем сајта.

Нешто касније, "Анонимуси" су саопштили да су напали сајтове "Сонија", Си-Ен-Ена и још неколико медијских и дистибутерских кућа.

"Анонимуси" су, у међувремену, демантовали трачеве да ће нападати друштвене мреже. "Зашто би нападали Фејсбук, Твитер и Јутјуб кад се преко њих оглашавамо", пише у одговору постављеном на Твитеру.

Хакери синдиката "Анонимуси" напали су у петак сајтове Федералног истражног бироа и америчког министарства правде, уз речи "до сада смо играли фер, али то више неће бити случај".

Узроци за нападе јесу два законска предлога о борби против пиратерије о којима амерички Конгрес треба да се изјасни, док је непосредни повод за нападе гашење сајта Megaupload.com. због, како су саопштиле америчке власти, дистрибуције пиратског, односно "украденог" материјала.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи