Читај ми!

Либија на ивици амбиса

Први човек либијске владе Мустафа Абдул Џалил упозорава да би та земља могла да склизне у "јаму без дна". Демонстранти јуче упали у владине просторије у Бенгазију. Други човек Националног прелазног савета подноси оставку.

Шеф владајућег либијског Националног прелазног савета Мустафа Абдул Џалил упозорио је да би Либија могла да склизне у "јаму без дна", након што су демонстранти упали у владину канцеларију у Бенгазију, док се он у њој налазио.

Око 200 демонстраната синоћ је разбило прозоре на просторијама Савета у том граду и ушло у зграду, захтевајући брже спровођење реформи у земљи и тражећи састанак са новим привременим вођством Либије.

Истовремено, други човек Националног прелазног савета Абдул хафез Гога најавио је да ће поднети оставку након упада у седиште владе у Бенгазију. "Моја оставка је у корист нације и неопхдна је у овом тренутку", рекао је Гога телевизији Ал џазира.

"Нажалост, више не постоји консензус за највише националне интересе. Атмосфера немаштине и мржње је превладала, не желим да се то настави", поручио је либијски званичник.

Први човек либијске владе Мустафа Абдул Џалил напомиње да "иза протеста постоји нешто што није добро за земљу".

"Народ није влади дао довољно времена, а влада нема довољно новца. Можда има кашњења, али влада ради тек два месеца. Дајте јој шансу, бар два месеца", поручио је шеф Националног прелазног савета, преноси Ројтерс.

Џалил се сусрео са верским вођама и демонстрантима како би разговарао о њиховом незадовољству радом нове владе.

Протести који су јуче одржани у Бенгазију најснажнији су ударац новим властима од свргавања режима дугогодишњег лидера Моамера Гадафија.

Становници овог града, у којем је у фебруару прошле године почела побуна против Гадафија, протестују већ скоро две седмице, тражећи транспарентност и правду од нових лидера.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи