Читај ми!

Неочекивана победа Гингрича

Тријумф бившег председвајућег Представничког дома Конгреса Њута Гингрича у Јужној Каролини, на унутарстраначким изборима републиканаца. Гингрич победио бившег гувернера Масачусетса Мита Ромнија.

Трка за канидата републиканске странке на председничким изборима 2. новембра у Сједињеним Америчким Државама добила је нову димензију. Тријумф бившег председвајућег Представничког дома Конгреса Њута Гингрича у Јужној Каролини, донекле је изненађење.

Гингрич је више него убедљиво, 40 на према 28 одсто победио бившег гувернера Масачусетса Мита Ромнија, који је до пре само три дана имао око десет одсто предности.

Треће место заузео је бивши сенатор из Пенсилваније Рик Санторум са 17 одсто гласова, док је четврти био конгресмен из Тексаса Рон Пол са 13 одсто подршке.

Овакав изборни резулатат на неки начин има историјску димензију с обзиром да су у прве три унутарстраначке трке победу однела три различита кандидата, што није забележно више деценија.

Обрајаћи се присталицама, Гингрич се захвалио свима који су, како је рекао, одлучили да га подрже на путу промена у Вашингтону.

"Ово су најважнији избори нашег живота. Ако Барак Обама буде поново изабран после ове катастрофе у протекле три године, замислите колико ће бити радикалан у другом мандату", каже Њут Гингрич, кандидат Републиканске странке.

Изборна трка републиканаца наставља се 31. јануaра у Флориди, а највише шансе за победу, барем за сада имају Гингрич и Ромни.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи