Читај ми!

Бродолом као породична судбина

Два члана исте фамилије сведоци су два чувена бродолома - Валентина Капуано преживела је несрећу на "Коста Конкордији", а њен прадеда погинуо је на Титанику. Тужилац трага за Молдавком Домником Ћемортан која је, највероватније, била у контролној соби са капетаном, али није била на листи путника.

Валентина Капуано једна је од преживелих путника са крузера "Коста Конкордија", који се у петак насукао у близини италијанског острва Ђиљо. Међутим, породична историја Капуанових памти још један бродолом – на Титанику.

Брат Валентинине прабаке је у ноћи 14. априла 1912. године погинуо када је Титаник потонуо. Век касније, његови потомци преживели су бродолом. Валентини је бака Марија често причала о страшном искуству које је задесило њену породицу.

"Колико пута сам у својој глави имала ову слику и колико пута сам слушала приче које ми је бака причала. Ко би рекао да ће се век касније то и мени догодити", рекла је Капуанова.

"Било је страшно, као да се иста прича понавља. Била сам престрављена", испричала је млада жена родом из Напуља за лист Република.

На крузеру "Коста Конкордија" били су њен вереник, брат и братовљева девојка. Капуанова је рекла да им нико од посаде није помогао, а капетана, како каже, нису ни видели.

У међувремену, судија трага за сведоком трагедије, Mолдавком Домником Ћемортан, која се, у тренутку када је брод почео да тоне, налазила у контролној соби. Према писању италијанског дневника Матино, женe нема на званичној листи регистрованих путника.

Сведоци кажу да је "као сенка" пратила капетана. Иначе, нико од путника не сме да уђе у контролну собу, јер је то грубо кршење правила.

Жена коју сада тражи јавни тужилац кључни је сведок за расветљавање детаља о моментима када је брод почео да тоне. У том тренутку, била је у "идеалној позицији" да види шта је капетан радио, пише италијански дневник.

Према речима сведока, жена која је била Скетинов или гост неког другог члана посаде зове се Домника Ћемортан.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи