Читај ми!

Крађа у нуклеарки

Сеф са радиоактивним материјалом украден у нуклеарној електрани "Даба", у египатској луци на Средоземном мору. Снаге безбедности и демонстранти сукобили се прошле недеље, јер демонстранти траже измештање нуклеарке.

У нуклеарној електрани "Даба", у египатској луци на Средоземном мору, украден је сеф са радиоактивним материјалом након што су се прошле седмице сукобиле снаге безбедности и демонстранти који захтевају њено измештање.

Сеф са радиоактивним материјалом у нуклеарки "Даба" је украден, док је други сеф, такође са радиоактивним материјалом, разбијен и један део материјала из њега је однесен, пренео је државни лист Ахрам.

Египатска влада је о случају обавестила безбедносне службе и затражила да специјални тимови помогну у потрази за украденим материјалом.

На десетине људи је прошле седмице повређено кад је војна полиција покушала да растера неколико стотина демонстраната који су тражили измештање нуклеарке "Даба", која је у фази изградње.

Око 500 Египћана тада се окупило испред нуклеарке са захтевом да се радови зауставе, а поједини демонстранти тврдили су да су остали без своје земље због изградње електране.

Припадници војне полиције и демонстранти су се током сукоба гађали камењем и размењивали ватру пошто су окупљени грађани претходно развалили зид око нуклеарке, пренео је Ројтерс.

Како наводи Ахрам, запослени у нуклеарки одбијају да дођу на посао због погоршања безбедносне ситуације.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи