Читај ми!

Оптужница због напада на Белу кућу

Подигнута оптужница против нападача који је испалио рафал на Белу кућу. Оскар Ортега Ернандес може бити осуђен на доживотну робију, због покушаја атентата на Барка Обаму.

Америчко федерално тужилаштво подигло је оптужницу против Оскара Ортеге Ернандеса, који је средином новембра испалио рафал из аутоматске пушке на Белу кућу, и сада га терети за покушај убиства америчког председника Барака Обаме.

У случају да буде проглашен кривим, Ортеги прети доживотна затворска казна, јављају агенције.

Према наводима оптужнице, он је 11. новембра испалио рафал из аутоматске пушке у правцу Беле куће, и неколико метака је погодило горњи спрат у коме се обично налази Обама са породицом, који се у том тренутку није налазио у Белој кући јер је био на службеном путу у Калифорнији.

Тужилаштво тврди да Ортега Ернандес себе сматра за модерног Исуса Христа који је предодређен да се "постара о Обами", док одбрана тврди да нема конкретних доказа да је он пуцао на Белу кућу.

Након пуцњаве, аутомобил који припада осумњиченом нађен је паркиран неколико блокова од Беле куће са аутоматском пушком "калашњиков" на предњем седишту.

Његови браниоци тврде да пуцњава није имала никакве везе са Белом кућом, већ са свађом Ортеге Ернандеса са неименованим особама из једног жутог камиона.

Такође, одбрана наводи да нико није идентификовао њиховог клијента као особу која је пуцала, док је сам Ернандес полицији рекао да му је аутомобил украден раније тог дана, и да је могуће да су те особе пуцале.

Међутим, тужилаштво је предочило снимке које су начиниле камере једне локалне продавнице, на којима се види Ернандес, након што му је, према његовој тврдњи, украден ауто.

Такође, у истрази је изјаву дао и ФБИ агент Мајкл Пинто, који је рекао да је у његовом ауту нађено 12 чаура, и само Ернандесови отисци.

Доктор који је прегледао Ернандеса изнео је закључак да је он способан да прати суђење.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи