Долово без вртића

Пошто у селу Долову не постоји вртић, Месна заједница је организовала дружионице за децу, како би малишанима пружила одређене садржаје и бар мало помогла родитељима. Два пута недељно долази укупно 60 предшколаца.

Малишани из Долова од маја прошле године долазе на дружионице у сеоски Дом културе. До сада су се већ осамосталили, заволели те сусрете и научили ного тога новог. Деца кажу да им је лепо, да воле да цртају и да су стекли нове другаре.

Иако деца долазе на пар сати само два пута недељно, родитељи су задовољни.

"Значи ми да мој син буде са својим вршњацима, да стекне неко самоупоуздање и самосталност, а и ја имам времена да обавим неке послове док је он ту", каже Јелена јанков, мама једног дечака.

Деца углавном боје, уче песмице, разговарају о различитим темама, имају садржаје сличне као у вртићу.

"Много смо постигли за све ово време. Одвојили су се од родитеља и усавршили нека знања и вештине које су примерене њиховом узрасту", каже координаторка дечије секције Јована Радоњин.

Мештани Долова тражили су од градске управе Панчева да отвори вртић у селу, макар само до поднева, док се не набаве кревети за спавање, али за сада то није могуће.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи