Поклони за тројке

Град Панчево од 2005. године родитељима који имају тројке исплаћује хиљаду евра по детету, а у наредних десет година деца добијају и једнократну помоћ за Нову годину од 10.000 динара. На овај начин град жели да повећа наталитет, јер се број Панчеваца у послењих десет година смањио за три и по хиљаде.

Елена, Марко и Милош обрадовали су се новогодишњим пакетићима које су добили од града,а родитељи ће од добијеног новца моћи и да им купе лепе поклоне. Њихове жеље нису велике. Поверили су нам се да би волели да добију прибор за цртање, канаринца и нове игрице.

Родитељима који имају тројке много значи било каква помоћ, јер шта год треба да купе за децу увек морају да помноже са три и зато би им добро дошле и било какве олакшице и приликом куповине уџбеника и одласка на школске екскурзије.

"Много нам значи у том моменту кад добијемо новац, јер су нам трошкови заиста велики и све што добијемо брзо и потрошимо купујући деци поклоне", каже Дејан Живковић.

Његова супруга  Наташа захвална је на поклону града, али очекује још већу подршку.

"Значило би нам када би нам град помогао и приликом куповине школског прибора и уџбеника или када би смо имали било какве олакшице приликом слања деце у спортске школице и клубове на тренинг, јер све то кошта", каже Наташа Живковић.

На територији града Панчева пет породица имају тројке и град је за њих издвојио 300 хиљада динара. На овај начин локална самоуправа жели да подстакне и друге родитеље да имају што више деце, јер је наталитет у опадању.

"Према последњем попису од 2011. годиен у Панчеву у односу на 2002. годину имамо око 3.500 становника мање у граду и насељеним местима и зато желимо да олакшамо родитељима и да их охрабримо да имају што више деце", каже Саша Павлов, градоначелник Панчева.

Заједничка фотографија испред градског снешка најлепша је новогодишња честитка, а жеља свих је да се следеће године роде бар једне тројке, јер их у 2015. години у Панчеву није  било.    

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи