Први специјалиста гастрономије у Мачви

Мачва и Србија од недавно имају и првог специјалисту гастрономије и угоститељства, Алебрта Панића, који своју љубав и знање преноси на ученике Средње мачванске школе у Богатићу. У колективу кажу да је то човек са највише диплома у школи а колеге једва чекају празнике, да уживају у његовим специјалитетима.

Алебрт Панић први је специјалиста гастрономије и угоститељства у Мачви, а своје знање преноси и на ученике Средње мачванске школе у Богатићу.

"Љубав је најважнији зачин да јело успе. Све остало долази радом. Зато сам бескрајно захвалан свом професору Милораду Вукићу са Високе хотелијерске школе у Београду, јер ме је упутио у тајне кухиње, али и педагогије", каже  Алберт Панић, специјалиста гастрономије и професор у средњој школи у Богатићу.

"Ја се стално консултујем са својим цењеним, старим професором и све то преносим на младе ученике из средње школе. Будућност је на младим људима, а квалитет долази управо од нас самих, да нас има што више образованих и квалитетних у струци", додаје он.

Поред бројних диплома, највећи успех професора Панића су његови ученици, који раде у кухињама европских земаља, али и на Аљасци. Од шефа једног светског ресторана, чак је  добио  боцу шампањца, у знак захвалности што је добро обучио куваре.

"Сећам се његових првих речи "Рад, ред и дисциплина је све што човек мора да поседује да би успео у животу"! И рекао ми је да се само придржавам добрих ствари, све остало ће доћи само по заслузи. Био је у праву. Никад нисам бринуо да ли ћу успети!", каже Јован Перић, студент ангажован на Аљасци.

Професора Алберта у Мачви знају и као успешног предузетника. За пословне резултате добијао и награде  Привредне коморе. Иапак, најбоље се, каже, осећа на свом терену-у кухињи.

"Ја сам се највише препознао у припреми чорби, супа и потажа што је у француској гастрономској бригади изузетно цењено. Посебно волим потаж од печурака који ми јача жељу да се доказујем у струци", каже Алберт Панић.

Рад професора Панића, један је од разлога што се у мачванској средњој школи за одељење кувара тражи место више. Знање је, тврди, најјаче оружје, а занимање кувара-професија у у успону као и туризам у Србији.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи