Први туристички водичи у Кикинди

Општина Кикинда, значајна туристичка дестинација, добила је прве локалне туристичке водиче. Једанаест младих високообразованих људи, након едукације, добило је сертификате којима гарантују да ће посетиоце града на квалификован начин упознавати са кикиндским знаменитостима, као што су сове ушаре, мамутица Кика или Дани лудаје.

Мирослава Цвејин Галешев је завршила Природно-математички факултет - департман за географију, туризам и угоститељство и са нескривеним задовољством истиче да ће се напокон бавити послом за који се школовала.

"Пре свега, волим свој град, познајем његову историју и много ми је важно да га на прави начин могу представити туристима", додаје Мирослава.

Њена колегиница Тамара Ристић предочава да су она и други едуковани водичи већ имали стручну праксу на манифестацији Дани лудаје, када су групе из Србије и иностранства упознавали са градом.

Ђорђе Латиновић сматра да у Кикинди има више сегмената туризма, што му је само подстрек за даљи рад.

Едукација локалних туристичких водича део је стратегије развоја туризма на територији општине. Зато Станислава Хрњак, чланица Општинског већа, наглашава да је сертификат, који су водичи добили, доказ да су довољно образовани и познају историју, економију и културу општине.

Поред тога, каже Хрњак, нови водичи добро говоре енглески језик и спремни су да се увек ставе на располагање потенцијалним гостима, било да су у питању ђачке екскурзије или организоване групе.

У кикиндском Секретаријату за локални економски развој и туризам убеђени су да ће се потреба за ангажовањем локалних туристичких водича увећавати, јер општина има озбиљне планове у погледу даљег развоја туризма.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи