Комунална предузећа у касарни

Пре четири године општина Параћин је са Министарством одбране разменила касарну. У некадашњи војни објекат преселиће се све градске комуналне службе, а грађани ће моћи да административне послове заврше на једној локацији. Објекте у граду у којима су тренутно комунална предузећа општина ће понудити тржишту како би исплатила улагање.

У један од 24 објекта некадашње касарне "Бранко Крсмановић" први су се преселили радници градског зеленила. Нов радни простор јесте мало даље од града, али кажу битно је да има посла. Уз канцеларије ту су и гараже где може да се смести целокупна механизација коју имају ова јавна предузећа.

Према потребама јавних комуналних предузећа урађена је пројектна документација, а ускоро ће почети и адаптација зграда на којима  је неопходно реновирање.

Радомир Живковић, начелник Одељења за урбанизам и имовинско-правне послове истиче да је простор некадашње касарне огроман јер се објекти налазе на површини од близу седам хиљада метара квадратнх и да је направљен распоред где ће које комунално предузеће бити пресељено.

По пресељењу, Јавно-комунално, Водовод и део Дирекције за изградњу биће на истој локацији  што ће грађанима олакшати послове у овим предузећима. Објекти које сада предузећа користе   биће понуђени тржишту.

Саша Пауновић, председник општине Параћин истиче да већ има заинтересованих купаца за поједине објекте у граду.

"После процене републичке пореске управе, како закон налаже, биће и јавног позива за заинтересоване купце", каже Пауновић.

Кроз продају објеката у центру града где су сада смештена комунална предузећа општина ће вратити део средстава која је уложила приликом размене касарне, а новац враћен у локалну касу искористиће се опет за потребе грађана.

rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи