Књажевчанка за воланом минибуса

У великим градовима није необично да трамвај, или аутобус вози жена, али у Књажевцу је, уз бесплатан превоз, за путнике изненађење и Славејка Крстић, дипломирани психолог за воланом минибуса.

Књажевчанка Славејка Крстић дипломирани је психолог по образовању, а за живот зарађује као професионални возач аутобуса. Откако је у општини Књажевац уведен бесплатан аутобуски превоз њени суграђани је свакодневно могу видети за воланом минибуса на локалним линијама у граду и до околних села.

Њено радно време почиње пре првог поласка линије коју тог дана вози, а до неких села аутобус из Књажевца креће и у пола пет ујутру.

"Најбитнија је пажња, да ви пажљиво возите и да сте комуникативни и да умете с људима. Да се нека, неки вид комуникације створи, неко поверење према вама и то је то", каже Славејка Крстић, возач аутобуса.

"Веома љубазна. Пријатно се осећамо, задовољни смо". Уопште не размишљамо дал вози женско или мушко. Ми волимо да, што је жена, ми старци", кажу путници.

Пошто као дипломирани психолог није могла да нађе посао, Славејка је  покушала да искористи своје раније стечене дозволе за управљање камионима и аутобусима. Примили су је у неготинском "Мото Боему".

"Почела сам да возим Књажевац и околна места. Касније сам возила линију Кладово-Лесковац и назад тако да сам и тај далеки пут исто савлађивала", каже Славејка Крстић, возач аутобуса.

"После сваке вожње возило уредно одржавам, такође дезинфекционим средством попрскам", каже Славејка.

"Ми смо презадовољни са њеним радом. Схватила је велику одговорност и могу да вам кажем да је много бољи возач него ли ови мушки", каже Станиша Стојичевић, предузеће "Мото Боем", шеф аутобуске станице у Књажевцу.

"Све најбоље. Ево већ четири или пет година ми радимо заједно и супер је", каже Драган Павловић, возач аутобуса.

Славејка је мајка четворо деце и каже да само уз подршку породице успева да одговори свим обавезама.

"То је, Бога ми, захтевно. Самим тим живот тражи од мене да ја будем добра мајка", каже Славејка Крстић, возач аутобуса.

Њен радни дан испуњен вожњама, али и административним пословима које такође обавља у предузећу, често се завршава и после поноћи. Мало јој тада остаје времена за нешто друго осим одмора и припреме да следећег јутра насмејана и ведра дочека нове путнике у свом минибусу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи