Песници и сликари на Сивачкој коси

На Телечкој коси у Сивцу одржан је "Сусрет песника и сликара", који организује Фондација "Ветрењача".

Културна манифестација "Ветрењача из Сивца" већ пето лето окупља истакнута имена српске уметности, а кум сусрета академик Матија Бећковић је, на себи својствен начин, отворио сусрете код ветрењаче, које има и нема.

"Приметио сам да има десет редова нових цигли, а то није мало - то је наш Коридор десет", нашалио се Бећковић.

Поред Бећковића, своје стихове говорили су Благоје Баковић, Ђоко Стојичић, Тадија Ераковић, Марија Булатовић и други.

Најзаслужнији за организацију манифестације је њен оснивач и домаћин песник Божидар Цмиљанић.

Сивачка коса је попут оне природне астрономске тачке одакле се најдаље види зветдано небо. Једина разлика је што се одавде много даље чује", истиче Цмиљанић.

Поред песника, крај Ветрењаче код Сивца наступили су малишани из певачке групе "Маслачак", певачица руских песама Елена Стојисављевић и гуслар Жељко Чуровић.

Представљени су радови етно-тадионице "Јањуш" и приређена је изложба слика Миленка Буише, који је заједно са девет колега понудио своје слике на продају да би прикупљеним средствима купили лекове за оболелу девојку Браниславу Савић из Сивца.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи