Отворен први мини ЗОО врт у Шапцу

Шабац је добио први мини ЗОО врт. Иако је летњи рапуст, двориште средње пољопривредне школе због нових станара, пуно је посетилаца.

Петлови се увек први буде, најгласнији су папагаји док највише воле да се друже зечеви и козе. Из зоолошког врта на Палићу, у Шабац су стигла и два пауна, поред којих се најчешће задржавају деца.

"Због ширења репа, шепурења и осталог, и самог њиховог оглашавања. Овде највише времена проводе људи који долазе, седе около и гледају у њих", каже Рамо Милић, радник.

Поред новог дома пауна и паунице затекли смо и Шапчанку Даницу Симић са својим унуцима.

"Одушевљени смо како је све ово уређено. Деца свакога дана долазе да хране животиње, да их мазе", каже Даница Симић.

На економији Пољопривредне школе смештено је 26 папагаја, од Нимфе - мајстора имитације,  Малог Александра, Калуђерице до веома друштвене Аратинге. Дружење са њима, посебно ће значити будућим ЗОО и ветеринарским техничарима.

"Ми смо овде на летњој пракси, одрађујемо пет дана. Свакога дана чистимо код животиња и хранимо их. Доста нам значи што можемо уживо да видимо животиње, а не само у књизи", каже Милица Симић, ученица.

До недавно неискоришћени простор у дворишту школе, уз мало улагања и много маште и идеја, постао је место где љубитељи животиња радо и често долазе.

"Овај ЗОО врт је урађен по свим стандардима о добробити животиња. Већина материјала који је коришћен за прављење ЗОО врта је материјал који је остајао из реконструкције школе, цреп, стара цигла, гвоздене цеви, све смо то уградили у наш ЗОО врт и цео ЗОО врт су правили радници
школе", каже Предраг Савић, директор пољопривредне школе.

У Зоолошком врту на Палићу за Шапчане су већ остављена јаја ноја, овај парк би ускоро требало да буде богатији и за срну и језеро са лабудовима и паткама. Између осталог, у плану је  и изградња објекта за зимске тренинге полазника школе јахања.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи