Међународна изложба паса у Врању

У градском парку у Врању, одржана је 6. међународна изложба паса свих раса. Више од две стотине власника паса долази из 12 земаља. Први пут Кинолошко друштво "Шврћа" организује изложбу са Кинолошким савезом Македоније, како би привукли више учесника.

Хаски, немачки овчари, италијански хртови, мешанци. Пријављено је 79 раса, такмиче се у више категорија. Јелена Лучић из Ниша, са својим љубимцима редовно учествује на изложбама, у Врању је трећи пут.

"За малу пудлу, да би овако изгледала, потребно је купање једном недељно у салону. Сат, сат и по времена уређивања пре изложбе, и пре самог изласка још око пола сата чешљања", каже Јелена Лучић из Ниша.

"Углавном победи, њих нема много, буде их по двоје, троје у раси, сад смо се квалификовали за изложбу у Енглеској, идемо следеће године", каже Јована Влајков из Новог Сада.

Традиционално Првог маја, у градском парку изложба паса привуче велики број заинтересованих.

"Изложба је супер, може се видети много раса паса, тако да је дивно. Супер су, свиђа ми се, ја обожавам животиње. Како каже моја другарица пензионерка, свако љубимче личи на свог газду. Волим псе, највише ми се свиђа шкотски овчар", кажу посетиоци.

Први пут Кинолошко друштво "Шврћа" из Врања организује изложбу са колегама из Македоније. Током викенда изложба се наставља у Скопљу.

"Сматрамо да ћемо на тај начин привући више страних излагача и учинити изложбу интересантном. Мислим да смо успели у томе", каже Мића Младеновић, Кинолошко друштво "Шврћа" из Врања.

"Имамо одличну сарадњу, цела организација је одлична, надам се да ћемо наставити традицију и наредних година", каже Слободан Настевски, Кинолошки савез Македоније.

Жири је међународни, судије су у Врање стигле из Русије, Словачке, Словеније, Македоније.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи