Повећана безбедност саобраћаја у Србији

Безбедност саобраћаја у Србији значајно је повећана последњих година, али је потребно предузети још низ мера како би се тај тренд побољшао, оценили су учесници десете Међународне конференције "Безбедност саобраћаја у локалној заједници", која је под покровитељством Ауто мото савеза Србије, одржана у Крагујевцу.

На десетој Међународној конференцији "Безбедност саобраћаја у локалној заједници", која је под покровитељством Ауто мото савеза Србије, одржана у Крагујевцу, оцењено је да је безбедност саобраћаја у Србији значајно повећана последњих година.

Учесници конференције, додају да је потребно предузети још низ мера како би се тај тренд побољшао.

"Употреба сигурносних  појасева  код нас је после велике кампање са 10 повећана на 68 одсто. У
свету је све испод 70 процената лош учинак, а у Шведској 95 одсто возача везује појас. Број погинулих на 100.000 грађана код нас је са 10 и по смањен на девет особа, а у свету је 3,2," истакао је Милан Вујанић, професор Саобраћајног факултета у Београду.

"Позитивни ефекти очекују се и од измена Закона о саобраћају. Ради се  нови метод прикупљања података по систему КАДАС где ћемо имати џи пи ес податке за сваку незгоду након тога кроз базу података ћемо аутоматски препознавати црне тачке на свим путевима у држави", каже Милан Божовић, вршилац дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја.

"Црне тачке моћи ће да се решавају и по градовима и по државним путевима, а услов за све је стварање система да бисмо стабилно управљали безбедношћу саобраћаја", наглашава Вујанић.

Међународна конференција "Безбедност саобраћаја у локалној заједници" увршћена је  у најважније скупове из области безбедности саобраћаја у региону.

"Добрим делом променили смо понашање у саобраћају и слободно се може рећи да се оно данас разликује од пре петнаестак година, а у претходне четири године успоставили смо позитиван тренд опадања броја настрадалих у саобраћају", нагласио је Крсто Липовац, председник Научног одбора Конференције.

Десета међународна Конференција у Крагујевцу окупила је 300 учесника, домаћих и стручњака из окружења. Председник Организационог одбора Конференције, Миладин Нешич  истакао је да су размењена значајна искустваизмеђу представника локалне заједнице и остварена боља сарадња.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи