Познати писац посетио сеоску школу

Нишки писац Бранислав Јанковић, који је са својим делима гостовао широм Србије, као и у Паризу, Скопљу, Прагу, Андрић граду, посетио је и сеоску школу у близини Сврљига и њеном једином дђаку одржао час српског језика.

Десетогодишња Каћа из сврљишког села Белоиње увек сама иде од куће до школе, сама је у клупи и учионици и нема школске другове, јер је једини ђак у сеоској школи. Само због ње учитељица Маја свакодневно путује из Сврљига где живи. Свом једином ученику желела је да бар један школски дан учини занимљивијим.

"Хтела сам да јој час српског језика буде другачији од осталих и да доведем једног писца. Познајући романе Бранислава Јанковића, одлучила сам се за њега", каже Маја Ђорђевић, учитељица.

Нишког писца Бранислава Јанковића овај позив подсетио је на догадјај из школских дана који и данас памти.

"Када сам био Каћиних година песник Драган Лукић дошао је код нас у одељење и изазвао одушевљење свих нас. Ово је био позив који нисам могао да одбијем и са задовољством сам дошао да упознам Катарину и да одржим час", каже Бранислав Јанковић, писац.

Овде нема преписивања на тесту, несташлука, дељења тајни са другарицама. Нема школских приредби ни разних дјачких акција, а не долазе ни гости. Зато је Катарина уживала у овом дружењу.

"Данас ми је био најзанимљивији час, јер сам упознала писца. Читали смо приче из моје читанке, и мало смо причали о његовим романима. Овај час памтићу дуго", каже Катарина Васић.

После овог сусрета Каћа ће наставити да и сама пише песме, а кад мало порасте прочитаће и књиге које је добила од свог новог пријатеља.

Јанковићу је овај сусрет, каже, дао нову енергију за промоцију новог романа "Ветрови зла", а учитељица Маја је за следеће овакво дружење пожелела већи број ђака.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи