Читај ми!

Кварови на мрежи Топлане у Бору

Од почетка године, на дистрибутивној мрежи Топлане у Бору, било је педесетак кварова и прекида у снабдевању топлотном енергијом појединих делова града. Основни разлог је старост мреже постављене пре 35 година.

Раднике Топлане екипа РТС-а затекла је у насељу Металург како мењају дотрајалу цев топловода.

Ово је само једна од многобројних интервенција, јер су кварови свакодневни, с обзиром на то да је 95 одсто објеката прикључено на систем даљинског грејања и да је дужина, три и по деценија старе дистрибутивне мреже, око 225 километара.

Најкритичнија је такозвана "Б магистрала" која пролази поред Дома здравља и насеља "Нови градски центар" дужине само 600 метара. Од почетка грејне сезоне на њој је било пет хаварија због којих је сваки пут без грејања била скоро трећина корисника.

У Топлани кажу да су пред почетак сезоне, донацијом немачке банке, заменили километар мреже, уградили калориметре у свих 86 подстаница, урадили постројење за хемијску припрему воде, а предстоји им и реконструкција подстаница.

rts.zajecar@rts.rs
+381 030 423 653

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи