Читај ми!

Самозапошљавање

У току протекле године више од 70 људи у Панчеву и околини дошло је до посла уз финансијску помоћ државних институција преко подстицаја за самозапошљавање. Појединачно су добијали по 160 хиљада динара.

Тијана Окука из Панчева нашла се у незгодној ситуацији када је после порођаја остала без посла. Иако је завршила факултет, одсек за прераду дрвета, одлучила је да не тражи даље посао у струци, већ се посветила свом хобију - прављењу декорација за свадбе, разне прославе и дечије рођендане.

"Мени више одговара овај посао, зато што је леп и креативан. Једноставно, дошао ми је у правом тренутку", каже Тијана.

Тијанине веште руке праве цветне украсе за свеће, чаше и младенце, позивнице, кутијице, пешкире, фигуре од балона. Новац који је добила од Покрајине уложила је у опремање радње, а има савет и за друге који планирају да покрену сопствени бизнис.

"Да немају превелика очекивања, да не мисле да ће све ићи глатко, већ прво морају да имају добар план и већ помало разрађено тржиште", поручује Тијана.

Национална служба за запошљавање помогла је свима који су конкурисали за средства да направе бизнис планове.

"То је дводневна обука за предузетнике. Ми им ту покажемо како, али они сами праве план, конкуришу својевољно и онда се то бодује. У току протекле године 280 људи прошло је ту обуку", каже Ивана Мучибабић из панчевачке филијале.

Највише је било интересовања за отварање занатских радионица, фризерских и козметичких салона, пекара, школа страних језика и архитектонских бироа.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи