Читај ми!

Распеване звездице

Лесковачко Народно позориште синоћ је било претесно за посетиоце који су желели да уживају у музици Камерног оркестра Аморосо и Градског Дечјег хора Звездице. Концерти пред Нову годину су традиција и поклон граду који, уз компанију Актавис верно, помаже Аморосу и Звездицама.

Камерни гудачки оркестар Аморосо постоји 12 година. Окупља професионалне музичаре, а синоћ су се представили композицијама Бартока, Пијацоле и Штрауса. Солиста на хармоници био је Василије Стаманковић.

Градски дечији хор Звездице основала је 2002. године др Јелена Цветковић. Данас окупља око стотину малишана, а публици су се представиле Твити звездице и старија група која је на ове године одржаном Фестивалу хорова деце и младих проглашена најбољим дечјим хором у Србији.

Музички сарадници су професори Маријана Прашчевић и Емина Јовановић, а клавирска сарадња професор Никола Илић.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи