Читај ми!

Нове куће за рударе у Ресавици

У рударском насељу у Ресавици клизиште јаловине активирано мајским поплавама потпуно је уништило четири куће рудара који су у тим тренутцима бранили насипе код Шапца. Куће више нису за становање, а три и по месеца после, уз решења, стигао је и новац за нове домове.

Воде више нема, али је слика коју је за собом оставила готово филмска. Све од покућства што  бујице није уништила стало је у једну гаражу.

Ђорђевићи са три ћерке, од десет, осам и две и по године, сада су у стану који плаћа општина. Новац за нови дом је кажу стигао у прави час,ј ер ће до зиме купити и опремити стан у Ресавици.

Иван Ђорђевић, јамски електричар у "Рембасу" не крије задовољство што је новац већ уплаћен на рачун. Неке станове у Ресавици већ су гледали, а сада могу и да купе и опреме нови дом. Кућа која је срушена била је велика, деца су имала и двориште за игру, али добро је и овако, само да се крене напред.

Четири породице за нове домове решењем су добиле од два до три милиона динара. За неке мало јер су у сада уништене куће улагали целог живота.

Јеврем Недић каже да је у сада срушену кућу са супругом улагао 40 година, ничега више нема. Нову кућу купиће у селу Витанце, јер су навикли на двориште и отворен простор, а за такав објекат у Ресавици добијени новац није довољан.

Бујица је оштетила још десетак кућа. Многи су незадовољни, јер добијени новац није довољан да се отклони сва штета.

Вукадиновић Слободану страдале су машине које су биле у подруму. Он каже да је комисија пописивала и признавала само штету на стамбеним објектима, а он за 120 хиљада динара, колико је добио, не може да обнови радионицу где је штета по његовој процени око пола милиона динара.

Власници уништених кућа кажу да су посебно задовољни односом колега рудара и руководства "Рембаса" који су помогли материјално, али и морално да се из ове тешке ситуације изађе што пре.

rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи