Читај ми!

Нема зиме за Крушевљане

Половином маја крушевачка Градска топлана започела је, у оквиру програма КФВ 4, Немачке развојне банке, радове на реконструкцији дела топловодне мреже. Пројекат је вредан 2.100.000 евра и предвиђа, у првој фази, замену два километра топловодне мреже, а у другој фази, наредне године и замену 60 подстаница.

О значају радова сведочи и податак да су последњи пут у овом обиму извођени пре 30 година, а да је крушевачка Градска топлана, због дотрајалости мреже у сезони, дневно губила од десет до чак 25 одсто топле воде из система.

Упркос лошем времену и проблемима са неуцртаним инсталацијама, извођачи кажу да ће реконструкција топловода бити завршени до краја месеца, баш као и ремонт котлова у централном постројењу.

Директор ЈП Градска топлана Крушевац Драган Аздејковић каже да планирају да почетком октобра почну са топлим пробама и да што се тиче енергената на лагеру већ сада имају око 15.000 тона, што је близу половине неопходне за целу грејну сезону.

"Финансијска ситуација јесте тешка. Грађани нам упркос доброј наплати дугују око 100 милиона, привреда 60 милиона, а буџетски корисници још 70 милиона динара. Томе  треба додати да цену грејања од 74,5 дин./м2 нисмо мењали две године, и да смо међу три најјефтинија града у Србији. Од ресорног министарства још тада смо добили сагласност да можемо да применимо цену од 92 динара, али ми то ни сада нећемо да учинимо без сагласностилокалне самоуправе. Састанак са њима, тим поводом, имаћемо пред почетак грејне сезоне", додаје Аздејковић.

Хоће ли се Крушевљани и ове зиме грејати по старим ценама, знаће се ускоро. Оно што се не зна је када ће бити испоручено још 3.500 тона угља из Колубаре.  Захваљујући доброј сарадњи Градској топлани у Крушевцу раније је испоручено 4.500 тона, али не и остатак уговорене количине, неопходне за покретање система. До почетка сезоне 15. октобра сви се надају да ће се и то догодити.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи