Читај ми!

Почео Шабачки вашар

Чувени Малогоспојински вашар у Шапцу, и поред кише и подземних вода које угрожавају део терена где се одржава, отворио је капије за госте пет дана раније. Организатори кажу да је и интересовање закупаца за земљиште и тезге велико и да и ове године очекују на стотине хиљада посетилаца.

Тргује се увелико, иако се неке шатре тек постављају, а радници комуналног предузећа насипају стазе да прекрију блато. Највећи вашар на Балкану окупио је више од 500 закупаца, а гужве су већ створене на тезгама са половномм робом.

"За свакога има по нешто. Има за 50 динара, сто, двадесет или хиљаду, у зависности од договора са муштеријама, увек надјемо неки компромис", каже Весна Недељковић из Шапца.

По традицији, чувени Михајловац, омиљено је место свих генерација. Цене и забава прилагођени су за свачији џеп а вашарско ценкање за већину право уживање.

"У, нешто добро! Иако сам старији човек, ипак се проведем лепо, видим, чујем, купим шта ми треба", каже Драгутин Вучинић из Шапца.

"Ја овде уживам, дођем и увече са друштвом и преко дана погледам неке ствари и занимљиво ми је", каже Вељко Ераковић из Шапца.

Просечна цена карте за вожњу у забавним парковима је стотину динара, ноћни провод организован је у двадесетак шатри. Ко се умори од гужве и децибела, ту је вашарска кухиња.

"Надамо се народу и ове године, мало нас мучи време, али надамо се да ће бити посла. Цене су исте као прошле године, 1.000 динара је прасетина, 1.200 јагњетина", каже Љубо Томовић из Чачка.

"Јесте да је криза и да су временски услови какви јесу, али ко воли добру храну, добар квалитет роштиља, он је овде", каже Бојан Цакић из Лесковца.

На вашару ретко ко, остаје без зараде, додају, иако закуп није јефтин и креће се од 4.100 динара за тезге до 185.000 динара за забавне паркове. Због расквашеног терена, надлежни предузимају додатне мере.

"Насули смо све саобраћајнице, побољшали смо осветљење у делу где су старе ствари. Имамо један део где су се појавиле подземне воде, али то не утиче на организацију шабачког вашара", каже Синиша Ђаковац, ЈКП "Стари град" Шабац.

Судећи по тренутној посети, организатори очекују да ће шабачки вашар трајати десетак дана. А да  добро расположење ништа не поквари,  упозорење возачима да гостољубиви Чивијаши имају и паук.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи