Читај ми!

Кеш за треш

У предаји и откупу старих електричних и електронских уређаја, Шабац је међу првим градовима у Србији. Због великог интересовања, караван "Кеш за Треш" поново је посетио овај град.

Стари и дотрајали уређаји годинама су Невенки Адамовић сметали и заузимали простор у стану. За рециклажу предала је два замрзивача, веш машину и неколико малих кућних апарата. Заузврат добила је новац.

"Ја сам одушевљена Сет рециклажом, на сајту РТС-а сам прочитала за њих, то нама годинама стоји ту, нисам знала коме могу да предам, не служи уопште сврси, а овако сет рециклажа узима, послужи сврси, и одлично, чување екологије, чување животне средине, нема бацања у канал, нема бацања у реку'', каже Невенка Адамовић из Шапца.

За велики стари замрзивач добија се 1.200, за веш машину 650,  а за ситне кућне апарате 50 динара.

"Грађани који су заинтересовани да предају своје уређаје довољно је да нас позову са фиксног телефона нашу бесплатну теефонску линију 0800 250 000, том приликом оставе списак уређаја које желе да предају и своје личне податке, када се из одређеног града сакупе довољан број позива екипе Сет рециклаже ће изаћи на терен преузети урешаје и исплати им новац", каже Александра Несторовић, Сет рециклажа.

На неколико локација у Шапцу, камион Сет рециклаже преузео је око две тоне елктронских и електричних апарата. Док је у Србији просек сакупљених старих уређаја по становнику око пола килограма, у Европи,  тај број је неколико пута већи.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи