Такмичење орача тракториста

У Новом Селу код Врњачке Бање одржано је Друго такмичење орача тракториста. Ова, већ сада традиционална пољопривредна манифестација, привукла је велику пажњу посетилаца.

Друго такмичење орача тракториста одржано је у Новом Селу код Врњачке Бање. Учествовало је двадесетпет тракториста орача, а манифестацију је пратио и велики број посетилаца. 

Ова, већ сада традиционална пољопривредна манифестација, први пут  је одржана у општини Врњачка Бања 2013. године у Грачацу, а ове године у Новом Селу, највећем селу Рашког управног округа.

Међународни карактер манифестацији је дао такмичар из Републике Српске. Такмичење се одвијало у два дела- теоријском који је захтевао од такмичара да покажу основна знања из пољопривреде и практичном који се огледао у орању на парцели.

Највише бодова и звање најбољег орача на Манифестацији "Прва бразда-Ново Село 2014." добио је пољопривредник Драган Вујовић из Новог Села, који је од стране Скупштине општине Врњачка Бања проглашен и за најбољег пољопривредника у 2014. години. Дуго место освојио је Александар Лазовић из Јасиковице код Трстеника. Двадесетогодишњи Милош Рајковић из Врњаца који је био победник 2013. године заузео је овога пута треће место, а Милан Падјен из општине Нови Град, Република Српска са истим бројем бодова освојио је четврто место.

Победницима су припали пехари, дипломе и награде спонзора. Најмлађи такмицар био је Данило Лекић из Грачца, а најстарији ветеран Мило Јездимировицћ (1937. годиште) који се такмичио ван конкуренције.

Почетак такмичења обележила је утакмица у надвлачењу конопца између екипе "Прва бразда-Ново Село 2014" и представника ВИ Дана купине из Рујисника у општини Трстеник у коме су домаћини тријумфовали са 2-0.

У пет до дванаест Предраг Миленковић из Новог Села је са својим коњом и старинским плугом Саковцем направио Прву бразду и тако симболичним подсећањем на прошлост отворио занимљиво такмицење које је привукло преко 1.000 посетилаца.

Организатори манифестације били су Фонд за унапређење пољопривреде и рурални развој и Одбор за пољопривреду и село СО Врњачка Бања, а Покровитељ општина Врњачка Бања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи