Преживела четири клиничке смрти

Тридесетшестогодишња Марина Дивић из Панчева са уграђеним дефибрилатором и после четири клиничке смрти, сваки пут је успела да се опорави и са много оптимизма дочекује сваки нови дан. Има жељу да оснује фондацију за помоћ особама са сличним обољењима.

Марина Дивић је 13 година погрешно лечена од епилепсије да би јој у Сремској Каменици 2002. године успоставили праву дијагнозу.

Кад је сазнала да има неиозлечиву болест-урођени поремећај срчаног ритма путује у Берлин, где јој уграђују први дефибрилатор, уређај који срцу кад год се преоптерети шаље струјне импулсе. Од тад она би требала да живи по строго утврђеним правилима.

"Мој темперамент се тотално коси са свим правилима којих би требала да се придржавам.Наравно трудим се максимално да се сачувам и да не западам у стресне ситуације и да у десној руци не носим ништа тешко, али пуна сам живота и често се заборавим", каже Марина.

Марина је до сад имала осам операција и четири пута њено срце је престајало да куца, али сваки пут се враћала и смешно јој је када се људи жале на неке ситнице, јер, како каже, све се може урадити када је човек здрав.

"Тек кад се разболиш схватиш колико су све друге ствари не битне и колико је апсурдно свакодневно се нервирати за ситнице. Здравље је најбитније, али то већина схвати кад је већ касно", додаје Марина.

Када је одлучила да роди дете лекари су јој саветовали да то не чини, јер  трудноћа може да угрози њен живот. Њена жеља за новим животом била је јача и са супругом Петром сад има осмогодишњег здравог Марка.

"Много је важно да пронађеш разлог за живот, јер свако од нас пролази кроз различите кризне периоде и кад размишља како ћу даље. Најлакше је дићи руке од свега, али треба се борити", додаје Марина.

Лекари са Клиничког центра у Београду позивају Марину на своје конгресе, јер њена искуства су драгоцена. Њен циљ је да оснује хуманитарну фондацију и да прикупи довољно новца за опремање кардиолошког одељења панчевачке болнице савременим апаратима који су неопходни за лечење и дијагностику срчаних обољења.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи