Читај ми!

Панчевачке летње вечери

Током августа, сваког петка и суботе, од 19 сати, посетиоци панчевачке Народне баште уживаће у културним садржајима. У музичком павиљону, популарној волијери најлепшег градског парка, одржаваће се променадни концерти, књижевне вечери, драмске минијатуре...

Панчевачке летње вечери почињу у петак, 1. августа, свечаним дефилеом панчевачких мажореткиња, а програм се наставља "Пријемним у павиљону".

Млади Панчевци, бруцоши и будући студенти Факултета драмских уметности у Београду, представиће се имитацијама и драмским деловима пријемних испита. Поред будућих глумаца, гости ће видети и кратки филм Аљоше Дакића, осамнаестогодишњег Панчевца бруцош ФДУ, на одсеку режије.

Током наредних викенда, у програмима Панчевачких летњих вечери учествоваће Музичка секција клубова за одрасла и стара лица, Градски музички ансамбл "Златна јесен", чланови клубова који ће демонстрирати необичне спортове попут капуере, чланови Удружења књижевника и књижевних преводилаца Панчева и песници београдског Уметничког удружења "Арте", Гудачки ансамбл "Камерата", Четири харфискиње, Брас оркестар панчевачког Музичког центра, јуниори и млади свирачи на лименим дувачким инструментима, кларинетиста Никола Ђурица, лауреат најзначајнијих светских такмичења, гитаристи Мирко Димитријевић и Горан Радовановић из Београда и Марина Микша из Панчева, као и Тамбурашки оркестар "Јован Бандур".

У суботу, 2. августа, током концерта Музичке секције за одрасла и стара лица, биће организован Турнир генерација, где ће фигурице и коцкице укрстити баке и деке против својих унука у игри Не љути се човече. За победнике овог такмичења је панчевачки ресторан "Коноба 32" обезбедио је вредносне ваучере.

Народна башта је још од 1829. године за становнике и посетиоце Панчева била је омиљена променада, викендом је свирала музика, а млади и стари долазили су на шпацирунг, шприцер и капуцинер и свечано одевени шетали стазама Народне баште. Данас је то један од најлепших паркова и градских зелених оаза у Србији, површине 14 хектара, чији дух прошлости оживљавају Панчевачке летње вечери.

Циљ манифестације  је да свим суграђанима и гостима, поготово онима који лето проводе у граду, август учине лепшим и садржајнијим. Сви програми Панчевачких летњих вечери су бесплатни за посетиоце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи