Читај ми!

Краљевски одмор у Бањи Ковиљачи

Велики број клизишта у лозничком крају, посебно у Бањи Ковиљачи, није утицао на посету туриста: током првих шест месеци ове године у Краљевској бањи боравило је око 10.000 гостију, од којих је сваки пети био из иностранства.

У лозничком крају регистровано је 450 клизишта, највише у Бањи Ковиљачи, али углавном у брдском подручју, на падинама планине Гучево, мимо важнијих туристичких одредишта.

Светозар Драгутиновић из Шведске сваке године део годишњег одмора проводи у Бањи Ковиљачи. Ужива са супругом у велнес програмима у бањи која, како каже, оправдано носи епитет Краљевска:

"Ово је посебан вид праве релаксације. И физички и ментално, да се опустите од свих проблема.
У Специјалној болници за рехабилитацију капацитети су стандардно попуњени и места се резервишу и до два месеца унапред . Две трећине корисника здравстевних услуга и других садржаја су стални гости.

Поред сопствених 400 кревета Специјална болница за рехабилитацију ангажује и додатних стотину у другим смештајима за оне који долазе на лечење, опоравак или релаксацију.

Годишње, према речима др Николе Сремчевића, директора Специјалне болнице за рехабилитацију Бања Ковиљача, ту установу посети 18.000 људи. Однедавно је у Бањи Ковиљачи отворен и инфо-центар који обједињује туристичку понуду.

"Највећи број туриста овде борави у августу, и тада су апсолутно попуњени сви капацитети", каже Владимир Вуловић из Инфо-центра Бања Ковиљача. "Отприлике сада улазимо у шпиц сезоне, који траје до 20. или 25. августа."

У Бањи Ковиљачи, која обилује изворима сумпорне воде, лековитим блатом, нетакнутом природом и бројним културно-историјским споменицима, организују се и културни програми, а највише гостију из иностранства у Бањи је током јула и августа.


rts.loznica@rts.rs

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи