Читај ми!

Слатка зарада

Банатски пољопривредници ове године очекују рекордне приносе шећерне репе и добру зараду, јер су временске прилике биле изузетно повољне за развој те ратарске културе.

Пољопривредници из Црепаје посејали су ове године шећерном репом 30 одсто више површина него лане, јер им много значи то што са шећераном имају унапред договорену откупну цену која износи 380 евра по тони без пореза на додату вредност.

Тихомир Ранимиров напомиње је много лакше радити када се зна колико се може и зарадити:

"Нема никакве неизвесности и можемо да се посветимо само производњи, и зато је добро када се унапред знају откупне цене пољопривредних производа. Нажалост то је сад случај само са шећерном репом и зато је она краљица поља, од које и очекујемо највећи приход."

Драган Јованов, из Црепаје, по једном хектару има више од 100 хиљада биљака и ове године очекује рекордан принос, јер је киша падала у право време, а он је приликом сетве применио и све прописане агротехничке мере:

"Као произвођач који већ годинама сеје шећерну репу, изузетно сам задовољан, јер на сваких 7-8 година наиђе једна оваква када се поклопе сви идеални услови за изузетан принос и добру зараду."

Шећерна репа ће се ово године вадити раније него претходних, јер је већ сада корен тежак око килограм и по, и у наредна два месеца добијаће само дигестију што ће допринети и изузетном квалитету рода.

rts.pancevo@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи