ФАС наградио мале ауторе

У оквиру националне кампање СМАРТ КИД, посвећене подизању свести о безбедности деце у саобраћају, на посебној свечаности одржаној у кругу фабрике ФИАТ Аутомобили Србија у Крагујевцу, уручено десет посебно дизајнираних заштитних кацига ауторима најбољих радова на ликовном конкурсу за предшколце "Мој путић за вртић".

Фијат аутомобили Србија, наградио је мале ауторе најбољих радова на ликовном конкурсу за дизајн заштитних кацига у оквиру СМАРТ КИД кампање.

Наиме, десет најбољих радова пресликано је на заштитне кациге за вожњу бицикла, скејтборда или ролера, и уручено је својим малим ауторима из крагујевачких предшколских установа, у циљу промовисања безбедности у саобраћају и значаја ношења кациге. Свечаној додели награда
присуствовали су и представници Агенције за безбедност саобраћаја.

"Изузетно нам је драго што се на наш конкурс одазвало толико деце и  што смо најкреативније међу њима обрадовали заштитним кацигама које су сами дизајнирали. На овај начин показали смо најмлађима како могу да допринесу побољшању сопствене безбедности у саобраћају, што је и
основна идеја СМАРТ КИД кампање," каже господин Франческо Чанча, директор фабрике ФАС.

Он је додао да им је циљ да едукују децу и подигну свест о значају поштовања саобраћајних
правила, као и да утичу на децу, али и родитеље, да промене навике и понашање у саобраћају.

У организацији компаније Фиат Аутомобили Србија, током јуна месеца на радионицама у оквиру своје групе у вртићу, деца из 15 крагујевачких вртића позвана су да цртежима на тему "Мој путић за вртић" сами осмисле дизајн своје кациге. Конкурс је промовисан уз подршку крагујевачких
предшколских установа, СМАРТ КИД вебсајта и ЦСР друштвених платформи.

Национална едукативна кампања СМАРТ КИД, коју организује и спроводи компанија Фиат Аутомобили Србија у партнерству са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, посвећена је подизању свести о безбедности деце у саобраћају.

У оквиру СМАРТ КИД кампање, покренут је веб портал http://www.smartkid.rs/, помоћу којег родитељи и деца могу да се на једноставан и забаван начин информишу о томе како да безбедно учествују у саобраћају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи