Читај ми!

Бизнис парк смањио број незапослених

На Конкурсу Националне алијанске за локални економски развој и РТС, у категорији "Јавно-приватно партнерство, титулу шампиона понео је беочински Бизнис парк, у који је до сада уложено 15 милиона евра. Долазак инвеститора, по речима надлежних у општини, смањио је број незапослених. Њихов план је отварање још једног таквог парка уз помоћ компаније "Лафарж".

У Лафаржовом Бизнис Парку у Беочину тренутно послују четири инвеститора, чиме је обезбеђено и 350 нових радних места. Један од инвеститора је и компанија Марс у којој је запослено 150 радника.

Та фирма бави се производњом машинских делова, а чак 95 одсто производа извози се у Европску унију. Беочин бизнис парк је непрофитабилан пројекат компаније "Лафарге" који инвеститорима нуди земљиште са развијеном инфраструктуром.

Беочин бизнис парк је добар пример јавно-приватног партнерства, који овој војвођанској општини сваког месеца обезбеђује сигуран новац од пореза и такси. Како наовде у тој општини, у току су припреме за изградњу нове индустријске зоне.

У  новој индустријској зони, која ће бити директно повезана са луком, изградиће се и силоси за откуп житарица, највећи на овом делу Дунава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи