Читај ми!

Kамп за децу лечену од рака у Јежевици

У пожешком селу Јежевица у току је 2. рехабилитациони камп "Ми можемо све" за децу лечену од рака. Кампери су у Јежевицу дошли без пратње родитеља, а у организацији београдског удружења "Чика Боца", под покровитељством Министарства здравља.

Након кратких показних вежби, малишани су стајали у реду да се окушају и са најспремнијима међу нама, Жандармеријом Србије.

"Вероватно ме је пустио, немам појма, ја сам га само узео овако и тресну га доле", каже Давид Момчиловић из Темерина.

"Било ме је мало страх, али уливала ми је сигурност Жандармерија, а имала сам и овај заштитни појас", каже Ана Стојановић из Чачка.

"Супер нам је овде, имамо разне активности, разне радионице, часове, глуме, игра. Мени је најинтересантнија глума и то што нема маме и тате", каже Урош Томашевић из Београда.

И то оснаживање тридесетпетороро деце, лечено од различитих врста малигнитета и смисао је десетодневног кампа који воде, уз стручан медицински тим, волонтери који су се и сами борили против опаке болести.

"Сигурно да је недостајало, овде се заиста стичу многа пријатељства, ово је једноставно прилика да откријете своје границе што је веома битно за ову децу", каже Никола Пауновић, волонтер.

"Њима је заједничка дијагноза, ово је врло, врло хетерогона група коју треба задовољити, са све буде занимљиво, и да кроз игру нешто науче и сами себе отворе", каже Драгана Радуловић из Удружења "Чика Боца".

И сви су на истом задатку, организатори, домаћини, гости кампа, да најмлађи болест не схвате као ограничење и препреку да буду оно што јесу - деца.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи