Читај ми!

Прво приватно позориште у Прокупљу

У Прокупљу је формирано варошко позориште Хистрион, прво приватно позориште у граду са скоро век дугом позоришном традицијом. Оно ће бити место окупљања глумаца аматера, од најстаријих до најмлађих, који ретко имају шансу да се опробају у градским представама.

Хистрион је прво приватно позориште у Прокупљу које окупља глумце аматере, али и професионалце који су потекли из града на Топлици. Намера им је да обогате културну понуду у граду са скоро век дугом позоришном традицијом и стигну до најудаљенијих села у прокупачкој општини.

"Превелика љубав према позоришту, превелика жеља да наш град има позориште довела је до формирања варошког позоришта Хистрион. Оно што ми очекујемо то су представе, премијере, репризе, играње, играње и само то", каже Небојша Миленковић, глумац.


"У старту самом правићемо више тих масовних представа, где ћемо да задовољимо наше глумце који дуго нису имали посла. Себе су представили као групу ентузијаста жељну да ствара. До краја
године најавили су три представе", каже Мирољуб Мировић, глумац и управник позоришта.

Редитељ и уметнички директор Зоран Цветковић каже да независност и слобода коју имају сви они у овом институционалном оквиру не може да се мери ничим.

"Прво смо почели рад на три текста "Сироти мали хрчки" Гордана Михића, "Краљевски фестивал", Тоде Николетића, "Ивкова слава" по делу Стевана Сремца, овом потоњом ћемо на свој начин обележити 90 година позоришног живота у Прокупљу", каже Цветковић.

Под окриљем овог позоришта, које ће се финансирати из чланарине и донација, радиће и гимназијски драмски студио и школа глуме за основце и средњошколце.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи