Читај ми!

Научни камп за младе у Идвору

У Идвору се одржава 4. научно-едукативни камп "Михајло Идворски Пупин", на коме учествује 18 ученика из Србије, награђиваних на такмичењима из математике, физике и информатике. Камп је бесплатан, а овогодишње тема су компјутерске симулације у физици.

Осамнаест ученика из Србије, награђиваних на такмичењима из математике, физике и информатике учествује на научно-едукативном камп у"Михајло Идворски Пупин" у Идвору.

Рад са програмским језиком јава и компјутерским симулацијама у физици већини ђака био би незанимљив или тежак, поготово за време летњег распуста, међутим, то није случај са најбољим ученицима и освајачима награда на такмичењима из природних наука, међу којима су и учесници балканијаде и светске олимпијаде. За њих је камп у Идвору награда и прилика да прошире своја знања и науче нешто што не постоји у редовном школском програму.

"Ово је тећи пут да долазим у Идвор и учествујем у раду кампа. Не бих дошла поново да ми није било лепо и интересантно. Очекујем добро дружење и прилику да проширим већ стечена знања", каже Даница Зечевић из Панчева.

"Први пут сам овде. Очекујем да научим нешто ново из комбинације физике и програмирања. То ми је занимљива тема, а радујем се и што ћу упознати нове другове", каже Никола Голеш из Сомбора.

"Осим рада и учења, биће забаве и дружења. Ово је као екскурзија. Допада ми се идеја и зато сам дошла", каже Марија Грујичић из Београда.

Камп је бесплатан, а учесници долазе по позиву организатора Регионалног центра за таленте из Панчева. Предавачи из центра су ментори, а гостују и професори са Физичког факултета из Београда и Института за физику из Земуна. Они имају задовољство да раде са младима жељним знања и научне каријере.

"Овде су сви најбољи ђаци Србије, који су више пута освајали медаље на нашим и иностраним такмичењима. Неки су већ раније били, тако да само настављају учење тамо где су стали прошле године", каже Драгољуб Цуцић из Регионалног центра за таленте.

Осим предавања, учеснике очекују и турнири у кошарци и фудбалу, забавне вечери са филмским пројекцијама и квизовима, као и излет до ковачице.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи