Читај ми!

Вашар у Башаиду

Сваког другог викенда, од марта до новембра, у Башаиду се одржава вашар робе широке потрошње, по величини трећи у Војводини. Продавци из целе покрајине нуде практично све, а купци, углавном пољопривредници, снабдевају се по приступачним ценама. Вашар је и прилика за склапање нових послова и познанстава.

Лепо време измамило је на хиљаде посетилаца на ливаду на периферији Башаида. Продавци су изложили практично све алатке потребне пољопривредницима, намештај, одећу и обућу, храну и животиње.

Ђорђе Димитров је из Ђурђева дотерао камион са лубеницама.

"Продао сам две тоне лубеница по цени од 35 динара килограм и наравно да сам задовољан", каже Ђорђе.

И Ненад Марић из Бачког Градишта, који се бави производњом црева за пољопривредне машине, задовољан је продајом, док се то не би могло рећи за мештанина Душка Милина, који је за пар прасића тражио седам хиљада динара.

"Дотерао сам осам прасића, али слабо иде, јер народ нема пара", каже Милин.

Што се тиче купаца, мало који је отишао празних руку. Пољопривредник из Кикинде је дошао да пазари телад јер има доста сточне хране, док је паор из Банатског Великог Села нашао подизаче за жито за његов комбајн.

Неки су имали мало проблема са превозом купљене робе, али су се снашли, као један власник аутомобила који је на задње седиште сместио живо теле.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи