Читај ми!

Бољи дани за каменолом

Прешевска "Будућност", иако предузеће у реструктурирању, успешно послује. Каменолому који располаже богатим резервама мермерног и кречњачког камена изградња Коридора 10 помогла је да изађе из кризе.

Рад на каменолому је напоран посао. Ради се под ведрим небом, сезону одређују и временски услови. Зоран Тасковић један је од педесетшесторо запослених, a у овом предузећу ради осам година.

"Посао је одговоран, опасност вреба на сваком кораку. Почев од припреме, бушења на самим етажама, процесу прераде. Врло ризичан посао", каже Зоран Тасковић, пословођа.

Иако у реструктурирању, предузеће "Будућност" добро послује. Прерађују камене кречњачке агрегате за бетон, асфалт и тампон за путеве.

Мермерисаног кречњачког камена овде има и за наредних 50 година. Изградња Коридора 10 предност је, јер у близини не постоји предузеће које се бави сличном делатношћу.

Имају сопствена налазишта и механизацију. Потраживања за једну годину су и до 700 хиљада тона материјала.

"Имамо и купце, потреба за нашим материјалом је велика, има требовања. Радили смо са Актером, завшили пут од Српске куће до Нерадовца, сада настављамо пословну сарадњу са Терном", каже генерални директор Дестан Јашари.

Иако има потенцијала, креч се не производи од 2009. године, јер нема кречане. Приоритет је изградња кречане, јер на овом подручју не постоји ниједна, а за кречом постоји потражња.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи