Први мај у Крушевцу

За Крушевљане празновање поводом првомајских празника почиње пре уранка. Велики број грађана Крушевца и околине присуствовао је синоћ програму и ватромету у центру града које годинама организује Веће Синдиката.

Породично или са пријатељима, излазак на корзо, вече уочи 1. Маја за Крушевљане је традиција.

"Излазим јер волим да видим многе познате људе са децом, који су срећни и задовољни,, објашњава једна од пролазника. Многи желе да упуте празничне жеље: " Желим свима за 1. Мај да дођу до посла, да боље живе у складу са неком хуманијом заједницом, него што је била ова до сада", кажу грађани.

Некада се из града одлазило право на Багдалу, на уранак где се окупљало више хиљада радника. Ове и неколико претходних година крај споменика, симбола радничког покрета, пар стотина људи.

"Ми баш и нема шта да славимо, сви желимо да обележимо ову вековну традицију у Крушевцу", каже председник већа Самосталног синдиката за Расински Округ Миленко Михајловић.

Уколико киша не поквари планове Крушевљана, већина ће 1. Мај провести на Јастрепцу. Иако је до пре неколико дана због одрона од поплава, до ове планине било немогуће доћи, пут је за кратко време оспособљен за саобраћај.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи