Читај ми!

Џезери Нишвила у шест градова на југу Србије

Један од најпознатијих џез фестивала у југоисточној Европи - Нишвил, Светски дан џеза обелажава концертима у шест градова у Србији. Фестивал је за 20 година постојања постао један од најугледнијијих и најутицајнијих у земљи. Иако је Министарство културе одлучило да ове године не помаже фестивал, организатори за средину августа најављују одличан програм.

За 20 година фестивала, концерте на Нишвилу видело је више од милион гледалаца. Наступило је више од 10.000 музичара са свих континената, а највећи успех овог фестивала је свакако едукација публике.

Саксофониста Риста Трајковић на Нишвилу је од првог фестивала. Он каже да је добро што се Нишвил из клубског преселио на отворени простор.

Трајковић сматра да су комерцијални извођачи попут Кенди Далфер, Бренд Њу Хевис или Нувел Ваг, који су ближи поп музици, неминовни на овако великим фестивалима.

На стотине младих нишких музичара прошло је кроз радионице које воде учесници фестивала. Од тих младих музичара настао је најмлађи српски џез бенд Јаззбоока.

За ову годину организатор најављује рекордних 600 учесника. Међу њима ће бити оригинална постава Блуз Брадерса, Шила и Бриселски Биг бенд оркестар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи